Monday, 9 July 2012

Pros and Cons of Eye LinerHey ladies...uppsss. And guys also.  Whatcha doing?  Kali ni saya nak share plak pasal eye liner.  Kelebihan menggunakan eye liner pun ada banyak gak.  1st, eye liner bleh buat mata kita nampak lebih besar and nampak galak.  Lagi3...  Kata orang, mata boleh menarik perhatian seseorang, terutamanya menarik perhatian para lelaki.  Bak kata pepatah, dari mata turun ke hati.  (iye ke?hoho..)  And eye liner pun bleh buat mata kita nampak menarik.  Macam gini...

Panda dari band Kiss, pengganti Gene Simmons and the geng..hehehe :D

Then keburukannya pula ialah bila kita tidak mencuci betul-betul eye liner tu.  Seperti yang terjadi kepada classmate saya dari Sabah, minggu lepas dia terpaksa pulang ke Sabah untuk operation di bahagian matanya.   Mula-mula doktor fikir ada ketumbuhan kat dalam matanya, tetapi apabila di check, di dalam bahagian kelopak matanya terdapat gumpalan kecil eye liner yang termasuk dan terkumpul ke dalam matanya selama ini.  

Baru tadi kawan saya tersebut menasihatkan supaya eye liner seharusnya dicuci dengan cara yang betul. Sekiranya kita mencuci atau membuangnya dengan menggunakan make up removal ataupun minyak seperti Johnson&Johnson, pastikan kita menggunakan kuantiti yang sedikit menggunakan kapas supaya lebihan eye liner itu tidak meleleh masuk ke dalam mata.  

If you like it, click the LIKE button ok?Thank you

No comments: