Sunday, 8 July 2012

Ranchan Go! Outing with Besties ^^



Pada 7hb Julai 2012, saya dan rakan-rakan saya pergi jalan-jalan cari pasal.  (Wah...skema punya ayat.  Haha)  Kitorang sewa kereta 12 jam, bayar RM50 je guna kereta atos kaler biru.  Our destinations:  from Kota Samarahan > India Street > Emart, Matang > Serian > Ranchan Pool Recreational Park.  Macam dari utara, selatan, timur dan darat dah kitorang pergi.  Paling best kat Ranchan, permandangan kat air terjunnya chantekkk sangat.  Paling last saya pergi kat sana pun masa sekolah rendah dulu..  Ranchan Pool terletak kira-kira 60km dari Kuching.  Skarang, nak kongsi gambar-gambar yang dah di snap plak.  Jeng3.... :D


Ngn kekawan.. ^^ kat jambatan gantung







Tangga untuk turun ke waterfall

Maaf sebab gambar yang di sbap tu tak clear sangat sebab snap guna hp je.  Peace yow...Len kli korang g Ranchan Pool juga ek.




If you like it, click the LIKE button ok?Thank you

2 comments:

Mr. J said...

wah.. jalan2 cari makan yer?

Kiko Chris said...

bukan...yang ni jalan2 cari pasal.hehe