Saturday, 25 August 2012

Perkara Pelik yang Pernah Dilakukan Masa Zaman Kanak-kanak


Hari ni hari Sabtu, esok dah Ahad.  Haiya...  Aku blum ready lagi nak balik kolej.  Malass lah plak.  Huhu... Apa bleh bwat, Isni ni kitorang dah ada test.  Nasib baik tiap hari Isnin kelas kitorang start pukul 10:00 pagi.  Dapat bangun lambat sikit.  Tapi lepas ni confirm arr hari-hari sibuk.  Assignment dan kuiz serta test semakin berlambak.  So masa yang ada ni aku gunakan untuk bersama blog aku yang cantik ni.  :D

Masa korang kecil-kecil dulu, korang pernah bwat benda plik tak, yang korang takkan buat masa umur sekarang?  Mesti ada kan?  Well aku pun ada gak.  Nak kongsi pasal tu arr sekarang.  Lepas korang baca, korang bleh kongsi gak apa yang pernah korang buat dulu ek...  Kat bawah ni aku senaraikan apa perkara yang aku rasa pelik aku yang pernah buat.  Hoho..

  • Masa tadika dulu aku ada tanam pokok, biji benihnya plak aku dapat dari kawan aku.  Dah tanam tu aku tunggu lama-lama dekat ngan tempat aku tanam biji benih tu den cakap "cepatlah tumbuh..".  Tak ingat arr brapa lama plak aku tunggu kat situ jadi umpan nyamuk je.
  • Pernah cakap ngan batu. -..-  Imagine dorang kawan aku.  Praktis untuk bercakap ngan dorang kot.
  • Suka cari telur cicak kat rumah, nak tengok telur tu menetas.  Tapi tak pernah tengok lagi telur tu menetas macam mana,awal-awal lagi dah pecah.
  • Selalu panjat pokok, nak cari sarang burung yang ada telur.
Sekarang kalau difikir balik, rasa lawak ada jugak apa yang telah ku bwat dulu.  Rasa tolol ada jgak...  Hehe




If you like it, click the LIKE button ok?Thank you

2 comments:

Hanif Idrus said...

Tak buat pun.......hahahaha

Kiko Chris said...

bdak baik arr dulu tu kot...hehe